maandag 26 oktober 2020

Kabeljauwstaart met champignonsaus

KABELJAUWSTAART MET CHAMPIGNONSAUS

1 kabeljauwstaart à 600 gram
zout
peper
1 citroen
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel dille
1 zakje champignon-tuinkruidensaus
1 bakje champignons (à 250 gram)
2 eetlepels slagroom


Alle ingrediënten klaarzetten. Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Citroen halveren. Helft uitpersen. Rest in plakjes snijden. In pan doen: citroensap, boter, dille en 1 deciliter water. Aan de kook brengen. Vis erin leggen. Met deksel op pan 10 minuten tegen de kook aan houden en gaar pocheren. In steelpan champignon-tuinkruidensaus maken met 2 deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Schaal voorverwarmen. Champignons wassen, grote halveren. Aan saus champignons toevoegen en 5 minuten meewarmen. Vis voorzichtig op warme schaal scheppen. Stoofvocht door champignonsaus roeren. Saus op smaak brengen met citroensap en slagroom. Saus over vis schenken. Garneren met plakjes citroen.
Groentetip: bleekselderij met zonnebloempitten.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidingstijd : 17 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip oktober 1982

Geen opmerkingen: