SCHOLLETJES IN PAPRIKA-WIJNSAUS
1 grote groene paprika
3 tomaten
1 kleine ui
½ venkel
2 theelepels citroensap
8 scholfilets (600 gram)
zout
peper
1 eetlepel boter of margarine
1 deciliter droge witte wijn
Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Tomaten wassen en in vieren snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Venkel heel fijn snipperen. Besprenkelen met citroensap.
Vis inwrijven met zout en peper. Filets oprollen en vaststeken met houten cocktailprikkers. In pan boter smelten. Toevoegen: paprika, tomaat, ui en venkel. Bestrooien met zout en peper. Door elkaar scheppen. Hierop vis leggen. 5 Minuten zachtjes stoven. Wijn toevoegen. In nog 5 minuten vis gaar laten worden.
Lekker met gepofte aardappel en komkommersla.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip oktober 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten