CHUTNEY VAN GROENE TOMATEN
1½ kilogram grof gesneden ongepelde groene tomaten
1 kilogram grofgesneden, geschilde en van klokhuis ontdane groene moesappelen
750 gram grofgehakte uien
250 gram grof gehakte selderij zonder blaadjes
120 gram rozijnen zonder pit
100 gram gember, in stukjes gesneden
275 gram donkerbruine suiker
3,375 liter moutazijn
1 eetlepel zout
Doe tomaten, appelen, uien, selderij, rozijnen, gember, bruine suiker, azijn en zout in een grote pan. Breng alles af en toe roerend aan de kook op hoog vuur; draai daarna de vlam laag. Laat het mengsel zonder deksel 3 uur sudderen of zolang, tot het vocht vrijwel verdampt is en het mengsel zo dik is, dat het aan een lepel blijft kleven. Blijf steeds roeren zodra de massa begint in te dikken om te voorkomen, dat de chutney aan bodem en zijkanten van de pan gaat vastzitten.
Neem de pan van het vuur. Lepel de chutney direct in gesteriliseerde flessen. Vul deze tot op een klein randje na en sluit snel af.
Voor 2 liter
gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : In de Engelse keuken / Adrian Bailey
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten