CALDO VERDE VAN AARDAPPELS EN KOOL MET CHORIZO
Caldo verde is een Portugese soep die hoofdzakelijk bestaat uit aardappels en kool. Dat de kool groenmoet zijn staat vast. De meeste recepten schrijven boerenkool voor, maar ook savooiekool en het blad van koolraap zijn geschikt.
50 milliliter olijfolie
75 gram spekblokjes
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
½ rode Spaanse peper, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
750 gram aardappels (agria), geschild en in dobbelsteentjes
1½ liter water
1/6 savooiekool, in reepjes
200 gram chorizo, in dobbelsteentjes
zeezout
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de spekblokjes, ui, Spaanse peper en knoflook met een snufje zeezout. Voeg de aardappels toe en zoveel water tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Voeg na 10 minuten de kool toe. Voeg de chorizo toe als de aardappels uit elkaar vallen. Draai het vuur uit. Breng de soep op smaak met zeezout. Laat hem 15 minuten rusten alvorens je hem serveert. Garneer met bosui en serveer de soep warm.
4 personen
gebied : Portugal
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Soep / Soup en zo
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten