donderdag 9 juli 2020

Wijting met knoflookboter

WIJTING MET KNOFLOOKBOTER

1 citroen
600 gram wijtingfilet
zout
peper
1 kruidenbuiltje
150 gram boter of margarine
2 teentjes knoflook
1 takje peterselie


Citroen wassen, raspen en uitpersen. Vis onder koud water afspoelen. Droogdeppen. Inwrijven met zout, peper en citroenrasp. Besprenkelen met citroensap. Filets in pan leggen. Heet water toevoegen tot vis net onder water staat. Kruidenbuiltje in pan hangen. Met deksel op pan 10 minuten tegen de kook aanhouden. In kommetje boter gladroeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Zout en peper toevoegen. Vis op schaal leggen. Knoflookboter erover verdelen.
Groentetip: sperziebonensalade met bonenkruid.

4 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip september 1979

Geen opmerkingen: