WIJTING MET KNOFLOOKBOTER
1 citroen
600 gram wijtingfilet
zout
peper
1 kruidenbuiltje
150 gram boter of margarine
2 teentjes knoflook
1 takje peterselie
Citroen wassen, raspen en uitpersen. Vis onder koud water afspoelen. Droogdeppen. Inwrijven met zout, peper en citroenrasp. Besprenkelen met citroensap. Filets in pan leggen. Heet water toevoegen tot vis net onder water staat. Kruidenbuiltje in pan hangen. Met deksel op pan 10 minuten tegen de kook aanhouden. In kommetje boter gladroeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Zout en peper toevoegen. Vis op schaal leggen. Knoflookboter erover verdelen.
Groentetip: sperziebonensalade met bonenkruid.
4 personen
voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip september 1979
donderdag 9 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten