MOFO GASY (ZOETE RIJSTCAKEJES)
Deze rijstcakejes lijken wel wat op kleine pannenkoeken, maar hebben een volle gistsmaak. In Madagaskar worden ze in speciale pannen gemaakt en boven open houtskool gebakken. Maar alleen een ervaren kok kan ze goed omkeren! In een muffinblik in de oven worden ze echter bijna net zo lekker.
150 gram bruinerijstmeel (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel)
60 gram suiker
zout
1 ei
150 milliliter water
2 theelepels (5 gram) gedroogde gist
4 eetlepels zonnebloemolie, om in te vetten
Meng het rijstmeel, de suiker en een snufje zout in een grote kom. Klop het ei met het water erdoor en roer alles tot een dik en romig mengsel. Strooi de droge gist erover en roer die erdoor. Dek de kom af en zet hem op een warme plaats, tot het beslag in omvang is verdubbeld; dit duurt 30 minuten. Verwarm de oven voor op 220°C en vet de holtes van het muffinbakblik in. Laat in elke holte lepels beslag vallen tot ze voor de helft zijn gevuld. Bak de cakejes 10 minuten in de oven. Neem het blik eruit en bestrijk de cakejes met een beetje olie. Keer ze om en bak ze nog 5 minuten.
Serveer de cakejes warm met boter en honing.
Voor 12 stuks
gebied : Madagaskar
gerechtsoort : gebak
bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
maandag 13 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten