LAUWWARME VOLKORENNOEDELS, PAKSOI & EDAMAME
200 gram volkorennoedels
2 centimeter verse gember
15 gram koriander
1 struik paksoi
1 komkommer
375 gram tofu
2 eetlepels sojasaus less salt
½ eetlepel sesamolie
1 eetlepel arachideolie
300 gram edamame bonen
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de koriander fijn.
Verwijder 1 centimeter van de onderkant van de paksoi en snijd in stukken van 2 centimeter. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van een ½ centimeter breed.
Laat de tofu uitlekken en verkruimel met je handen tot een grof kruim. Breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper.
Verhit de arachideolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de gember 1 minuut. Voeg de paksoi en tofu toe en bak 3 minuten. Voeg de komkommer en edamame toe en bak 2 minuten.
Schep de noedels door het groente-tofumengsel. Verdeel over 4 kommen. Bestrooi met koriander.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Allerhande april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten