GARNALEN IN KOKOSMELK
750 gram verse garnalen
1 eetlepel ghee of olie
2 uien, in dunne ringen
2 tenen knoflook, geperst
2 rode chilipepers, zonder zaad en fijngehakt
1 theelepel kurkuma
8 kerrieblaadjes
5 deciliter kokosmelk
½ theelepel zout
Pel de garnalen, verwijder de darmkanalen en maak ze schoon. Verhit de olie of de ghee in een middelgrote pan. Fruit de ui glazig. Voeg knoflook, pepers, kurkuma en kerrieblaadjes toe. Roerbak ze 1 minuut.
Voeg de kokosmelk en het zout toe. Laat de curry onafgedekt 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg garnalen toe en roer voorzichtig. Laat de curry 12 minuten sudderen, tot de garnalen zacht zijn. Garneer naar wens met verse kerrieblaadjes.
6 personen
voedingswaarde : 255 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
gebied : India & Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten