KNIDDELEN (KNOEDELS)
Léa Linster beschouwt haar Kniddelen als een van die favoriete gerechten die je in een oogwenk terugvoeren naar je kindertijd. Soms, zegt ze, kunnen ze ook dienen als een soort comfort food waarop je jezelf kunt trakteren op moeilijke momenten.
500 gram bloem
6 eieren
200 milliliter melk
2 sneetjes wittebrood
100 milliliter melk
1 eetlepel zure room
zout
20 gram gesmolten boter
Meng de bloem met eieren, melk en brood zonder korst (tevoren geweekt in 100 milliliter melk), room, zout en boter al roerend tot een half stijf deeg. Schep er knoedels uit met een eetlepel en kook ze kort in veel gezouten water, tot ze komen bovendrijven. Schep ze dan meteen met een schuimspaan uit het water. Houd ze warm.
Door een theelepel te gebruiken kunt u heel smakelijke kleine knoedeltjes maken - erg mooi bij gebraden kalfs- of rundvlees. Overgebleven knoedels worden de volgende dag opgebakken in boter.
Serveer met blokjes gebakken rookspek en broodkruim, bestrooi met peterselie.
4 - 6 personen
gebied : Luxemburg
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Léa Linster, in Nieuw Europees kookboek : 50 Europese topkoks met 200 traditionele en innovatieve recepten / Janny de Moor & Nico de Rooij
maandag 15 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten