GROENE BLOEMKOOLCOUSCOUS met citroenrasp & pijnboompitjes
Deze bloemkoolcouscous is ooit geboren in Batroun in Libanon, bij gebrek aan andere ingrediënten. Naast de bloemkool waren er de heerlijke Batrounie-citroenen en de fameuze langwerpige Libanese pijnboompitjes. Daarna heeft de bloemkoolcouscous al eens in delicious. gestaan, en nu hebben we er weer een nieuwe twist aan gegeven, gewoon omdat hij zo lekker is: met heel veel peterselie en sinaasappelrasp.
1 grote bloemkool
2 bosjes peterselie
1 citroen
1 sinaasappel
75 gram pijnboompitjes
milde olijfolie
frisgroene olijfolie
Verdeel de bloemkool in 4 parten en rasp ze op een fijne rasp tot een fijne ‘couscous’. Snijd de peterselie heel fijn. Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel en pers ze daarna uit. Meng de peterselie en het citrusrasp door de bloemkoolcouscous.
Frituur de pijnboompitjes in een flinke laag milde olijfolie goudbruin, laat uitlekken en afkoelen en hak fijn.
Breng de bloemkoolcouscous goed op smaak met citroen- en sinaasappelsap, zout en veel frisgroene olijfolie. Meng vlak voor het serveren de pijnboompitjes erdoor.
4 - 6 personen
gebied : Batroun, Libanon
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Arabia bij je thuis : Arabisch-mediterrane recepten om te leren kennen / Nadia Zerouali & Merijn Tol
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten