CARIBISCHE KOFFIE
Opwekkend en bedwelmend door de geurige specerijen en de likeur.
¼ liter slagroom
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel speculaaskruiden
snelfiltermaling koffie uit Guatemala
6 eetlepels rietsuiker
1 - 2½ deciliter koffielikeur
1 - 2½ deciliter chocoladelikeur
Klop de slagroom met poedersuiker en specerijen lobbig.
Zet een pot sterke koffie met 2 scheppen koffie per kopje. Verdeel de suiker over 6 koffieglazen. Schenk naar smaak of voorkeur in elk glas 1 - 3 eetlepels koffielikeur en 1 - 3 eetlepels chocoladelikeur. Schenk de glazen vol met koffie tot 1 centimeter onder de rand en roer tot de suiker is opgelost. Schenk de glazen vol met slagroom, schenk de slagroom daarbij over de bolle kant van een lepel. Stuif nog wat speculaaskruiden op de slagroom.
6 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 12 minuten
gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : drank
bron : Tip Culinair februari 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten