BISQUE VAN TOULOULOUS
worteltjes
uien
boter
tijm
laurier
2 - 3 Spaanse pepers
12 touloulous (een soort krabben)
1 glas ‘tafia’ (witte rum)
water
witte wijn
125 gram rijst
verse room
zout
brood
Fruit in een soeppan fijngehakte worteltjes en uien in boter met tijm, laurier en 2 of 3 Spaanse pepers zonder pitjes. Doe er dan een dozijn schoongemaakte touloulous in de schil (een soort krabben) bij. Als de krabben rood geworden zijn giet men er een glas ‘tafia’ (witte rum) bij en steekt het in brand (flamberen). Schenk er dan tot halverhoogte een mengsel van half water - half witte wijn bij en laat het een half uur pruttelen en koken.
Zeef het kooknat en kook er 125 gram rijst in.
Wrijf de inhoud van de soeppan die in de zeef achtergebleven is, in een vijzel fijn en druk de puree dan door de zeef, doe hetzelfde met de gekookte rijst. Meng de twee zo verkregen purees en doe er het rijstkooknat weer bij.
Alles gaat nu op het vuur, 10 minuten lang, steeds roerend. Laat de bisque nog eens door een grove zeef gaan (een chinois of een vergiet). Roer er nog wat verse room door. Zout het en geef het met in boter gebakken sneetjes brood.
4 personen
gebied : Antillen
gerechtsoort : soep
bron : De reis om de wereld in 80 schotels … en 200 verrukkelijke recepten / R. J. Courtine
dinsdag 21 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten