LAMSCARRÉ MET ZOMERGROENTEN
2 teentjes knoflook
1 deciliter olijfolie
125 gram gedroogde tomaten (potje)
1 theelepel fijngehakte tijm
zout
peper
2 lamscarré’s van elk 7 koteletjes, rugwervels verwijderd
450 gram aardappels, in stukken
450 gram worteltjes, in stukken
450 gram pompoen, in stukken
18 zwarte olijven
¼ theelepel venkelzaadjes
sap van 1 citroen
1 theelepel suiker
3 eetlepels grofgesneden peterselie
Knoflook, 2 eetlepels olie, tomaat, tijm, zout en peper tot pasta pureren. Vet van lamscarré’s snijden en vlees tussen botten regelmatig insnijden. Vlees met tomatenpasta inwrijven. Oven voorverwarmen op 220°C. Aardappels en groenten 10 minuten koken. Laten uitlekken. In ovenschaal groenten mengen met olijven, venkelzaad, citroensap, suiker en rest van olie. Groenten in oven zetten en lamscarré’s op rooster erboven plaatsen. Groenten 30 minuten roosteren. Lamscarré’s 25 minuten (rosé) tot 35 minuten (doorbakken) roosteren. Vlees 5 minuten in aluminiumfolie laten rusten alvorens koteletjes los te snijden. Groenten en koteletjes over borden verdelen en met peterselie bestrooien.
6 personen
voedingswaarde : 650 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Australië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair juli 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten