GEROOSTERDE TOMATENSALADE
15 kleine tomaten, ontveld
zout
peper
4 theelepels suiker
1 eetlepel fijngehakte verse tijm
2 eetlepels + 1 deciliter olijfolie
15 kleine sjalotjes, gehalveerd
3 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel mosterd
1 theelepel witte wijnazijn
sprietjes bieslook
Oven voorverwarmen op 180°C. Tomaten halveren en zaadjes eruit lepelen. Tomaat (snijvlak naar boven) op 2 bakplaten leggen. Met zout, peper, 3 theelepels suiker en tijm bestrooien. Tomaten in oven 10 minuten bakken. In 2 eetlepels olie sjalotjes 5 minuten bakken. 1 Deciliter olie, 1 theelepel suiker, sinaasappelsap, mosterd en azijn door sjalotmengsel roeren. Tomaat (snijvlak naar onder) op borden leggen. Sjalotjes op tomaatjes leggen en dressing erover schenken. Met bieslook garneren.
6 personen
voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Australië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair juli 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten