zaterdag 11 januari 2020

Tomatensalade met geroosterde citroen

TOMATENSALADE MET GEROOSTERDE CITROEN

2 middelgrote citroenen, over de lengte gehalveerd, pitten verwijderd, in 2 millimeter dikke plakjes (260 gram)
3 eetlepels olijfolie
½ theelepel fijne kristalsuiker
8 salieblaadjes, fijngesnipperd
400 gram kleine tomaatjes, geel of rood, of een mix van beide, gehalveerd
1/3 theelepel gemalen piment
10 gram peterselieblaadjes
15 gram muntblaadjes
pitten van 1 kleine granaatappel (120 gram)
1½ eetlepel granaatappelmelasse
½ kleine rode ui, in dunne ringen (50 gram)
zout
zwarte peper


Verhit de oven tot 175°C.
Breng een kleine pan met water aan de kook en blancheer hierin de schijfjes citroen 2 minuten. Leg de uitgelekte plakjes in een schaal en giet er 1 eetlepel olie over met ½ theelepel zout, de suiker en de salie. Meng alles rustig en verdeel de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet hem 20 minuten in de oven tot de citroen iets is ingedroogd. Haal de bakplaat uit de oven en laat de citroenschijfjes afkoelen.
Doe de rest van de ingrediënten in een kom met de overgebleven olie, ¼ theelepel zout en wat zwarte peper. Meng de plakjes citroen erdoor en dien de salade op.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Plenty More : Nog meer groente om heel lekker te koken / Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen: