donderdag 30 januari 2020

Morilles à la Crème (Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk)

MORILLES À LA CRÈME (MORIELJES IN ROOM)

500 gram morieljes
50 gram boter
1 deciliter dikke slagroom
zout
witte peper uit de molen
1 citroen


Snijd het zanderige voetje van de morieljes af. Was ze bijzonder goed onder koud stromend water. Snijd ze in parten als ze te omvangrijk zijn.
Doe ze in een pan met wat zout, peper, het citroensap en de boter. Zet een deksel op de pan en laat ze ongeveer 10 minuten koken. Als de morieljes gaar zijn, is het water dat ze afgescheiden hebben verdampt. Voeg de room toe en laat alles een paar minuten sudderen. Voeg er voor het opdienen nog wat verse room bij, om de saus weer een witte kleur te geven en proef af op smaak. Serveer ze gloeiend, op in boter goudbruin gebakken croûtons.

4 personen

gebied : Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Het kookboek uit Lyon / Ginette Hell-Girod

Geen opmerkingen: