zaterdag 16 november 2019

Gevulde komkommerbakjes (Dublin, Ierland)

GEVULDE KOMKOMMERBAKJES

1 grote komkommer
4 gerookte forelfilets
100 gram verse roomkaas
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
2 eetlepels bladselderij
zout
peper
40 gram pistachenootjes


1 Grote komkommer schillen en in stukken van 4 - 5 centimeter snijden. Komkommer uithollen tot bakjes met wand van 1 centimeter ontstaan. 4 Gerookte forelfilets fijnprakken en mengen met 100 gram verse roomkaas, 1 fijngesneden stengel bleekselderij, 1 fijngesneden sjalot, 1 eetlepel bladselderij, zout, peper en 30 gram fijngehakte pistachenootjes. Komkommer hiermee vullen. Garneren met 10 gram pistachenootjes en 1 eetlepel bladselderij.

8 stuks

voedingswaarde : 110 kcal per stuk
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Dublin, Ierland
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 64 Wereldhapjes : special bij Tip Culinair november 1996

Geen opmerkingen: