FONDUE
1 teentje knoflook
6 deciliter droge witte wijn
versgemalen witte peper
500 gram Gruyère kaas, geraspt
500 gram Emmentaler kaas, geraspt
25 gram maïzena of aardappelmeel
1 glaasje Kirsch
stokbrood, in flinke dobbelstenen gesneden
Wrijf een ‘caquelon’ - dat is een vuurvaste aardewerken stoofpot met steel - in met knoflook. Giet er de witte wijn in en zet de pot op het fornuis op middelgroot vuur. Strooi er wat peper overheen en voeg als de wijn begint te borrelen de kaas beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren met een houten lepel. Als de kaas goed gesmolten is wordt de massa gebonden met maïzena of aardappelmeel, opgelost in de Kirsch. Blijf steeds roeren. Dan wordt de caquelon op een brandend réchaud op de tafel gezet. Prik dobbelstenen stokbrood aan fonduevorken en doop ze in de geurige fondue.
4 personen
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Culinair reisboek / Wina Born
maandag 5 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten