maandag 12 augustus 2019

Coco Rallado (Zuid-Amerika)

COCO RALLADO (VERS GERASPTE KOKOSNOOT)

een verse kokosnoot van minstens 1 kilo

N. B. Overtuig u bij het kopen dat de kokosnoot vol melk is (schudden en luisteren!)
Verwarm de oven tot 200°C. Maak een gaatje in twee van de drie donkere ‘ogen’ in de kokosnoot door er een schroevendraaier of ander scherp voorwerp in te slaan. Giet het kokosnat in een beker. Er moet iets meer dan 1 deciliter uitkomen. Zet de melk weg.
Bak de lege kokosnoot ongeveer 15 minuten in de oven en zet hem dan op een snijplank. Terwijl hij nog gloeiend is, splijt u het omhulsel met een hamer. De bast moet van het vruchtvlees vallen; gebeurt dit niet, dan peutert u de stukken die nog aan de buitenkant zitten, los. Ontdoe de kokosnoot van de bruine schil met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2½ centimeter. Doe deze stukjes in een elektrische mengbeker, samen met de kokosmelk, en draai alles met grote snelheid dooreen, zodat het vruchtvlees in 1 minuut is verpulverd. (Men kan de kokosstukjes ook een voor een met de hand raspen en er later de kokosmelk door roeren).

4 personen (ongeveer ¾ liter)

gebied : Zuid-Amerika
gerechtsoort : nagerecht

bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard

Geen opmerkingen: