vrijdag 17 mei 2019

Orechiette con Broccoli e Aciughe (Apulië, Italië)

ORECHIETTE CON BROCCOLI E ACCIUGHE (PASTA MET BROCCOLI EN ANSJOVIS)

500 gram broccoli
1 blikje ansjovisfilets (nettogewicht 50 gram)
200 gram orechiette of macaroni
zout
3 eetlepels olijfolie
50 gram geraspte verse Parmezaanse kaas
50 gram geraspte Pecorino Romano


Van broccoli stelen afsnijden (worden niet gebruikt). Roosjes wassen. Broccoliroosjes 5 minuten koken. Afgieten. Ansjovis afspoelen. In stukjes snijden.
In ruim water met zout, orechiette beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen olie verhitten. Al roerende 3 minuten zachtjes bakken. Broccoli toevoegen en nog 5 minuten zachtjes bakken. Pasta afgieten. Broccoli-ansjovismengsel en beide soorten geraspte kaas erdoor scheppen. In schaal doen.
Lekker met brood.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gebied : Apulië, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip mei 1990

Geen opmerkingen: