SPERZIEBONEN MET TOMATEN EN UIEN
Dit is een populair bijgerecht in vrijwel geheel Marokko. Het wordt vooral bij vleesgerechten gegeven, van een eenvoudige kefta tot een aan het spit geroosterd lammetje.
1 deciliter olijfolie, traditioneel
500 gram dunne sperziebonen of haricots verts, schoongemaakt en in stukjes gebroken
4 tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden
2 grote uien, gesnipperd
3 eetlepels (blad)peterselie, fijngehakt
1½ eetlepels verse koriander, fijngehakt
zout
Verhit de tajine en laat de olie heet worden. Fruit de sperziebonen of haricots verts, tomaten, uien en tuinkruiden, onder regelmatig omscheppen, 8 tot 10 minuten. Strooi er wat zout over en voeg 1½ deciliter kokend water toe. Laat alles in de gesloten tajine nog 8 tot 10 minuten zachtjes koken.
Laat de boontjes op een zeef uitlekken. Doe ze over in een voorverwarmde schaal.
4 personen
land : Marokko
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Marokkaans / Hans Belterman & Fatima Chouaibi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten