zaterdag 18 augustus 2018

Caldo de Pimentón (Spanje)

CALDO DE PIMENTÓN (PAPRIKAGERECHT)

750 gram aardappels
500 gram heilbot
2 tomaten
500 gram paprika
zout
1 theelepel komijn
1 mespuntje saffraan
1 teentje knoflook
1 theelepel rode paprikapoeder
2½ deciliter (olijf)olie


Aardappelen schillen, in blokjes snijden en met beide hele tomaten, juist bedekt met zout water op het vuur zetten. Voordat het water kookt, de tomaten er uitnemen, schillen en in hetzelfde kooknat de in flinke moten gesneden schoongemaakte vis leggen. Met deksel erop bijna gaarkoken. In een andere pan in zout water de paprika’s gaarkoken, zaad enzovoorts verwijderen, steel wegsnijden en in repen snijden. Komijn en knoflook in de vijzel fijnstampen, daarna met de geschilde tomaten, paprikapoeder, saffraan, olie en twee eetlepels gekookte blokjes aardappel tot puree wrijven. Deze bij de rest doen en al roerend het mengsel nog eens aan de kook brengen. Heet serveren.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth

Geen opmerkingen: