ZEEUWSE VISSOEP MET PALING-STOKBROOD
2 uien
1 prei (300 gram)
10 worteltjes (250 gram)
3 eetlepels boter of margarine
2 visbouillontabletten
2 flesjes pils à 33 centiliter
800 gram visfilets (zalmforel, kabeljauw, wijting, schelvis en/of tong)
2 theelepels viskruiden zonder zout
1 voorgebakken stokbroodje (185 gram)
100 gram gerookte palingfilet
zout
peper
Ui fijn snipperen. Prei in ringen snijden en wassen. Worteltjes schrappen en in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: prei, wortel, bouillontabletten, pils en 1 liter water. Aan de kook brengen. Zonder deksel op pan 30 minuten zachtjes koken.
Oven voorverwarmen op 200°C. Bouillon tegen kook aan brengen. Vis (paling niet) bestrooien met viskruiden. Aan bouillon toevoegen. Zonder deksel op pan vis in 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen stokbrood overlangs iets opensnijden. Paling erin leggen. Brood dichtklappen. In midden van oven in 10 minuten knapperig en gaar bakken. Vissen op smaak brengen met zout en peper. Stokbrood in plakjes snijden.
4 personen
voedingswaarde : 760 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 30 minuten
gebied : Zeeland, Nederland
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip juli 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten