dinsdag 8 mei 2018

Forellen met boleten (Duitsland)

FORELLEN MET BOLETEN

4 forellen (elk 250 gram)
1 theelepel zout
versgemalen peper
4 takjes peterselie
bloem om te bestuiven
2 eetlepels olie
50 gram boter

PADDENSTOELEN
400 gram boleten
30 gram ui
30 gram boter
½ theelepel zout
versgemalen peper
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

30 gram geroosterd amandelschaafsel


U koopt forel meestal schoongemaakt en wel. Als dat niet het geval is, neemt u de vis bij de staart en ontschubt u hem met een mes of speciale ontschubber in de richting van de kop. Dit gaat vrij gemakkelijk, aangezien witvis relatief grote schubben heeft. Haal de buikholte leeg en spoel de vis dan van binnen en buiten af onder de koude kraan. Dep de vissen vervolgens zorgvuldig droog met keukenpapier.
Bestrooi de vissen met zout en peper. Leg in elke vis 1 takje peterselie. Bestuif ze met bloem. Schud overtollige bloem af.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui en hak hem zeer fijn.
Verhit de olie en boter voor de forellen in een ruime koekenpan boven een niet te hoog vuur en bak hierin de vissen in totaal 10 minuten. Laat intussen in een andere pan de boter voor de paddenstoelen smelten en fruit hierin de fijngehakte ui kort glazig. Voeg dan de paddenstoelen toe en schep ze goed om met de boter en ui. Bestrooi de vissen dan met wat zout, peper en de peterselie. Bak de vissen ongeveer 5 minuten. Schep dan de paddenstoelen bij de vis en laat ze verder bakken met de vis. Doe de forellen op voorverwarmde borden, bestrooi ze met amandelschaafsel en dien op.
Kruimige aardappelen passen hier goed bij.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Zee- en zoetwatervis (Koken zonder grenzen) / Angelika Mayr

Geen opmerkingen: