HAAS IN WALNOTENSAUS
1 panklare haas
azijn
4 plakjes citroen
een paar takjes selderijgroen
marjolein
SAUS
12 - 15 grote walnoten
60 gram boter
50 gram olijfolie
sap van 1 kleine citroen
1 likeurglas cognac
2 koppen vleesbouillon of water
1 laurierblad
½ theelepel kaneel
zout
peper
30 gram bloem
6 sneden geroosterd wittebrood
tuinkers (voor de garnering)
Was de haas, dep hem droog en snijd hem in stukken. Bedek de stukken met een marinade van gelijke delen azijn en water. Voeg de citroen, het fijngehakte selderijgroen en de marjolein toe. Laat de haas 1 - 2 uur op een koele plaats rusten. Voor het bereiden uit laten lekken en droogwrijven. Schil de walnoten en hak ze fijn. Verhit de boter en de olie in dezelfde pan en bak de stukken wild rondom bruin. Voeg het citroensap en de cognac toe en roer tot het vocht verdampt is. Giet bouillon of water toe. Breng op smaak met laurier, kaneel, zout en peper. Laat de haas in de gesloten pan gaar smoren. Voeg kort voor het inde van de kooktijd de walnoten en de bloem toe. Kook het geheel tot de saus indikt. Bestrijk de boterhammen met wat saus, leg daarop een stuk haas en giet de rest van de saus erover. Garneer met tuinkers.
4 - 6 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
vrijdag 20 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten