MORELLEN OP SIROOP
1½ kilogram donkere morellen
1/8 liter water
2¼ kilogram suiker
sap van 1 citroen
Was de kersen en verwijder voorzichtig de pit. Leg de kersen laag voor laag in een pan. Strooi suiker over elke laag. Giet het water erbij en laat alles op hoog vuur koken tot de siroop indikt. Voeg citroensap toe, zodat de suiker niet kristalliseert. Roer voorzichtig en schuim af. Doe wat siroop op een schoteltje om te kijken of deze al goed is. De siroop is goed als hij niet meer vloeibaar is. Wanneer u van deze ‘vissino’ 1 - 2 eetlepels neemt en met ijswater of mineraalwater vermengt, noemt men dat ‘vissinada’. Dit is een alom in Griekenland bekend verfrissend drankje.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
vrijdag 20 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten