vrijdag 20 april 2018

Morellen op siroop (Griekenland)

MORELLEN OP SIROOP

1½ kilogram donkere morellen
1/8 liter water
2¼ kilogram suiker
sap van 1 citroen


Was de kersen en verwijder voorzichtig de pit. Leg de kersen laag voor laag in een pan. Strooi suiker over elke laag. Giet het water erbij en laat alles op hoog vuur koken tot de siroop indikt. Voeg citroensap toe, zodat de suiker niet kristalliseert. Roer voorzichtig en schuim af. Doe wat siroop op een schoteltje om te kijken of deze al goed is. De siroop is goed als hij niet meer vloeibaar is. Wanneer u van deze ‘vissino’ 1 - 2 eetlepels neemt en met ijswater of mineraalwater vermengt, noemt men dat ‘vissinada’. Dit is een alom in Griekenland bekend verfrissend drankje.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke

Geen opmerkingen: