HUMMUS
50 gram pijnboompitjes
1 blik of pot kikkererwten (uitlekgewicht 400 gram)
2 citroenen
zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1 eetlepel korianderzaadpoeder
1 theelepel komijnzaadpoeder
zeezout
paprikapoeder
verse koriander
Rooster in een droog verhit steelpannetje met dikke bodem de pijnboompitten goudbruin. Strooi ze op keukenpapier. Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Pureer de erwten en de pijnboompitjes met de staafmixer, of in een kom met de keukenmachine, zo fijn mogelijk. Pers de citroenen uit en roer het sap bij de gemalen kikkererwten. Voeg eventueel, als de puree nog te stevig is, wat kikkererwtenwater toe en roer het geheel smeuïg met 4 eetlepels olie. Knijp er 2 tenen knoflook boven uit en voeg 1 eetlepel korianderzaad en 1 theelepel komijnzaad toe. Breng het op smaak met wat zeezout. Schep de hummus in een wijd kommetje en trek er met een pollepel een spiraal in. Schenk hierin nog wat olie, strooi er paprikapoeder over en garneer met een takje verse koriander. Strooi er eventueel nog wat pijnboompitjes over.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : mezze
bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten