ZUURKOOL MET ANANAS
zuurkool
6 ringen ananas met sap
1 ui, gesnipperd
olie
een handje rozijnen
eventueel vers geraspte gember
eventueel tofu of spekjes naar smaak
Laat de zuurkool uitlekken. Houd u niet van de kruidensmaak dan kunt u de zuurkool eventueel in een vergiet onder de kraan afspoelen. Fruit ui in olie en voeg de uitgelekte kruidenzuurkool toe. Snijd de ananas in kleine stukken en voeg deze met het vocht aan de zuurkool toe. Voeg een handvol gewassen rozijnen toe en schep alles door elkaar. Houd u van extra pittig dan kunt u ook vers geraspte gember toevoegen. Laat het geheel met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes stoven. Bak eventueel tofu of spek en voeg dit op het laatst aan de zuurkool toe.
Heerlijk bij gekookte aardappelen of bij Zweedse aardappelkoekjes.
2 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Odinieuws Klein 9 oktober 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten