STEVIGE POMPOENSOEP MET GEBAKKEN CROUTONS
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
500 gram pompoen, schoongemaakt en in blokjes
1 laurierblaadje
1 kippenbouillonblokje
3 eetlepels boter
3 sneetjes bruinbrood (grof bijv. Bourgondisch pompoen), in blokjes
1 teentje knoflook, gepeld
125 gram crème fraîche
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin totdat deze glazig ziet. Schep de blokjes pompoen erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot de ui en de pompoen bruin kleuren. Schenk 1 liter water bij de pompoen en voeg het laurierblaadje en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de broodblokjes knapperig. Knijp halverwege het teentje knoflook boven de blokjes uit en bestrooi naar smaak met zout en peper. Haal het laurierblaadje uit de soeppan en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep voor het serveren met de croutons.
2 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : Nederland
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande november 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten