KIPFILET IN CITROENSAUS
2 eetlepels erwten (diepvries)
2 eetlepels halfvolle yoghurt
zout
(witte) peper
4 - 6 kerstomaten
1 - 2 lente-uitjes
4 - 5 blaadjes kropsla
125 gram kipfilet
½ theelepel olie
½ onbespoten citroen
eventueel kervel ter garnering
2 witte boterhammen
Laat de erwten ontdooien. Roer de yoghurt met 1 - 2 eetlepels water glad. Breng op smaak met zout en peper.
Was de tomaten en halveer ze. Was de sla en de lente-uitjes. Snijd de lente-uitjes in ringen. Trek de slablaadjes wat kleiner. Meng de sla en de lente-uitjes met de erwten en de yoghurtsaus.
Dep eventueel het vlees droog. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de kipfilet circa 5 minuten aan beide kanten.
Was de ½ citroen, dep hem droog en nijd 2 dunne schijfjes eraf. Pers de rest van de citroen uit. Voeg de schijfjes citroen aan de kipfilet toe en bak ze kort verder. Giet het citroensap bij het braadvet. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de yoghurtgroenten met de kipfilet. Besprenkel de filet met wat citroensaus. Garneer eventueel met de kervel. Rooster eventueel de boterhammen en serveer ze bij de kipfilet.
1 persoon
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Koken & Genieten juli 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten