SOPA DE CILANTRO (KORIANDERSOEP)
3 eetlepels olie
1 ui, grof gehakt
1 teentje knoflook, grof gehakt
1 courgette, in plakken
125 milliliter crème fraîche
700 milliliter kippenbouillon (van tablet)
½ limoen
2 zakjes verse koriander (à 15 gram)
groene tabasco
In (soep)pan olie verhitten en ui 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook en courgette toevoegen en op laag vuur nog 10 minuten bakken. Crème fraîche door courgette mengen. Kippenbouillon toevoegen. Limoen in pan doen en soep 15 minuten zachtjes laten koken. Limoen verwijderen. Koriander (met stelen) erdoor roeren en 1 minuut meewarmen. Soep met staafmixer pureren. Op smaak brengen met zout en tabasco. Over vier kommen verdelen en serveren met tortillachips.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
land : Mexico (Chiapas en Yucatán)
gerechtsoort : soep
bron : Mexico : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Mexico / Rianne Buis, Mirjam Bakker, Clara ten Houte de Lange
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten