woensdag 3 mei 2017

Dahi Murgh (India en Pakistan)

DAHI MURGH (KIPCURRY MET YOGHURT)

1 grote braadkip, 1¼ kilogram
1 grote ui, fijngehakt
3 gepelde knoflookteentjes
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
½ kop verse korianderblaadjes of verse muntblaadjes
1½ eetlepel ghee of olie
1 theelepel kurkumapoeder
1 ½ theelepel masala
1 theelepel pimentpoeder (niet noodzakelijk)
½ kop yoghurt
2 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
enkele blaadjes koriander en/of munt voor garnering


Verdeel de kip in stukken. Doe ui, knoflook, gemberwortel en koriander- of muntblaadjes in een mixer en laat alles fijnmalen. Verhit de ghee of de olie en laat het mengsel er al omscheppende in fruiten. Voeg kurkumapoeder, garam masala en pimentpoeder toe. Schep alles goed door elkaar en doe er vervolgens de yoghurt en de stukjes tomaat bij. Blijf roeren tot een homogene massa is ontstaan. Voeg de stukken kip toe. Schep alles goed door elkaar. Leg het deksel op de pan en laat alles boven een niet al te hoog vuur langzaam - in 30 à 40 minuten - gaar worden. Schep het gerecht van tijd tot tijd even om. Strooi er vlak voor het opdienen verse koriander- of muntblaadjes over. Geef er rijst of chapati’s bij.

4 personen

gebied : India en Pakistan
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: