PLADIJS (SCHOL) MET UIEN
2 uien
4 schollen
peper
zout
nootmuskaat
60 gram boter
citroensap
Snijd de uien in plakken en verdeel deze hoeveelheid in tweeën. Wrijf de schollen in met zout, peper en een ietsje nootmuskaat. Smelt de helft van de boter en fruit daarin de uien, heel zachtjes, zodat ze kleuren en zacht worden maar niet bruin bakken. Neem ze uit de pan. Voeg wat boter toe en bak twee schollen aan weerskanten bruin. Leg de helft van de uien erbij, voeg een klein scheutje heet water en citroensap toe, en laat dit even sudderen. Leg schollen en uien op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Bak op dezelfde manier de twee andere schollen.
4 personen
gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : visgerecht
bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten