PIKANTE KOOL
½ spitskool
½ Chinese kool
½ witte kool
1 ui
2 knoflooktenen
1 groene Spaanse peper
½ eetlepel zwarte peperkorrels
2 eetlepels (roerbak)olie
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel pikante chilisaus
2 eetlepels fijngesneden koriander
Verwijder de harde kern van de kolen en snijd ze in smalle reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Kneus de peperkorrels in een vijzel.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook, Spaanse peper en peperkorrels 2 minuten. Voeg de koolreepjes toe en roerbak 6 - 7 minuten.
Schep de gembersiroop, chilisaus en koriander door de kool.
Lekker met roerbakmie
4 personen
voedingswaarde : 99 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 20 / 1 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Koken op z’n Thais / Francis van Arkel
zondag 26 februari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten