CITROENSALADE
2 citroenen
zout
1 in kleine stukjes gesneden uitje
16 olijven zonder pit
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel zachte paprika
½ eetlepel komijn
1 mespunt pimentpoeder
4 eetlepels olijfolie
Week de citroenen 30 minuten in een kom met lichtjes gezouten koud water. Haal ze eruit, pel ze, snijd ze in twee, bewaar het sap en de schillen. Stamp de schillen fijn en leg ze in een slakom. Voeg de ui, de olijven, de peterselie, de paprika en de komijn toe en breng op smaak met een beetje zout en het pimentpoeder. Besprenkel met olijfolie en het citroensap, meng dit alles goed en serveer koud.
4 - 6 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Marokko
gerechtsoort : salade
bron : De Marokkaanse keuken (De lekkere keuken) / M. Wattenbergh
woensdag 22 februari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten