VIS MET SINAASAPPEL EN CITROENSAP
800 gram visfilets
het sap van 2 citroenen
het sap van 1 sinaasappel
2 eieren
50 gram fijngehakte zwarte olijven
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie
2 deciliter water
zout
Doe de olie, het sap van de twee citroenen en de sinaasappel, het water en een mespuntje zout in een pan die op het vuur staat. Wanneer het mengsel begint te koken, voegt u de vis toe zonder hem te breken en bewaart u hem. Laat het kookvocht op een zacht vuurtje inkoken. Klop de eieren, meng ze met de 3 eetlepels citroensap en voeg ze voorzichtig onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje toe aan de bouillon totdat het mengsel dik wordt (5 - 7 minuten). Leg de vis op 4 borden, bedek met saus en garneer met olijven.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gebied : Marokko
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Marokkaanse keuken (De lekkere keuken) / M. Wattenbergh
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten