ÇOBAN SALATASI (GEMENDE SALADE)
Wat je ook bestelt in Turkije, deze salade komt vrijwel altijd op tafel!
½ of 1 kleine komkommer, geschild, in kleine blokjes
4 (pruim- of tros)tomaten, in dobbelsteentjes, zaadjes verwijderd
1 lente-ui, fijngesneden
6 radijsjes, in kleine blokjes
1 kleine krop Turkse sla, bladeren in vierkante stukjes
1 eetlepel dille, fijngesneden (vers of diepvries)
2 eetlepels verse munt, fijngesneden
3 eetlepels peterselie, fijngesneden
3 eetlepels groene olijfolie (extra vierge)
2 eetlepels citroensap
1 teentje verse knoflook, geperst
zout
peper
Meng de groenten en verse kruiden (waarbij 1 eetlepel peterselie) in een kom. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de knoflookpuree, wat zout en peper en de rest van de peterselie. Meng de dressing kort voor het serveren door de groenten.
4 personen
voedingswaarde : 115 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
land : Turkije
gerechtsoort : salade
bron : Tip Culinair september 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten