KONIJNENBOUTEN MET GEMBER EN HONING
4 konijnenbouten
4 eetlepels arachideolie
1 lange groene chilipeper
1 ui, gesnipperd
2 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 glaasje rum
2 eetlepels honing
zout
tijm
laurier
2 deciliter water
MARINADE
het sap van 3 limoenen
1 theelepel verse gemberwortel, fijngehakt
½ theelepel knoflook, fijngehakt
Smeer de konijnenbouten in met de marinade. Laat ze 2 uur rusten. Verhit de olie en bak de konijnenbouten aan alle kanten bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze goudbruin. Voeg vervolgens de fijngehakte chilipeper, laurier en tijm toe. Giet het water en het zout erbij. Dek af met een deksel en laat het geheel een goed uur stoven op een middelgroot vuur. Halfweg de bereidingstijd van de konijnenbouten voeg je de rum, de honing en de gember toe. Kruid naar smaak voor het serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 140 / 60 minuten
gebied : Midden-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten