MOUHALABIE (MAIZENAPUDDING)
1 liter melk
200 gram suiker
150 gram maïzena
2 à 3 eetlepels oranjebloesemwater
2 à 3 eetlepels rozenwater
GARNERING
60 gram pijnpitten
60 gram gepelde en ontvliesde amandelen
60 gram pistachepitten
Breng de melk aan de kook en los de suiker erin op. Maak de maïzena aan met een kopje water en roer het mengsel door de kokende melk. Temper de warmtebron en laat alles onder voortdurend roeren gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer vervolgens oranjebloesemwater en rozenwater erdoor en neem onmiddellijk daarna de pan van de warmtebron. Schenk de massa in een diepe schaal en laat hem koud worden. Strooi vlak voor het opdienen pijnpitten, amandelen en pistachepitten erover.
4 - 6 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : nagerecht
bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Claude Lebey
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten