dinsdag 23 augustus 2016

Mouhalabie (Libanon)

MOUHALABIE (MAIZENAPUDDING)

1 liter melk
200 gram suiker
150 gram maïzena
2 à 3 eetlepels oranjebloesemwater
2 à 3 eetlepels rozenwater

GARNERING
60 gram pijnpitten
60 gram gepelde en ontvliesde amandelen
60 gram pistachepitten


Breng de melk aan de kook en los de suiker erin op. Maak de maïzena aan met een kopje water en roer het mengsel door de kokende melk. Temper de warmtebron en laat alles onder voortdurend roeren gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer vervolgens oranjebloesemwater en rozenwater erdoor en neem onmiddellijk daarna de pan van de warmtebron. Schenk de massa in een diepe schaal en laat hem koud worden. Strooi vlak voor het opdienen pijnpitten, amandelen en pistachepitten erover.

4 - 6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : nagerecht

bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Claude Lebey

Geen opmerkingen: