GA XAO BUN TAU (KIP MET TRANSPARANTE VERMICELLI)
500 gram kippenvlees, in stukjes gesneden
125 gram transparante vermicelli
2 voorjaarsuitjes, fijngesneden
1 eetlepel olie
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel Chinese sojasaus
¼ theelepel gemalen zwarte peper
½ kop water
2 rijpe tomaten, ontveld
2 uien
suiker
blanke azijn
zout
Bereid de vermicelli zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de stukjes kip er al omscheppend goudgeel in. Voeg daarna de voorjaarsuitjes en enkele minuten later de sauzen, peper en water toe. Laat alles heel even doorkoken en doe er dan de vermicelli bij. Schep alles goed om. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en dien het op.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten