LUMACHE ALLA MAREMMANA (WIJNGAARDSLAKKEN UIT DE MAREMMEN)
24 wijngaardslakken en de huisjes
4 eetlepels olijfolie
1 ui
4 tomaten
2 knoflookteentjes
1 rode peper
1 bosje pepermunt
½ theelepel zout
1 mespunt witte peper
sap van een limoen
½ kopje wittebroodkruimels of paneermeel
Wijngaardslakken goed laten uitlekken en in de huisjes stoppen. Olie in een pan met dikke bodem verhitten. Uien fijnhakken en in de olie glazig laten worden. Tomaten ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden. Knoflooktenen met zout inwrijven zodat een pasta ontstaat, met de tomaten en de schoongemaakte, fijngehakte peper aan de uien toevoegen en kort mee laten fruiten. Pepermunt schoonmaken, wassen, fijnhakken en door de saus roeren. Met zout en peper op smaak afmaken, limoensap toevoegen. Saus over de slakken verdelen, paneermeel erover strooien en in de oven of onder de grill laten gratineren. Serveren met vers stokbrood en droge witte wijn.
4 personen
gebied : Maremma, Toscane, Italië
gerechtsoort : antipasto
bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten