INSALATA MISTA ALL' ITALIANA (GEMENDE SALADE)
100 gram jonge spinazie
1 krop rode sla (radicchio)
1 stronkje lof
1 kleine krop ijsbergsla
DRESSING
1 kopje olijfolie
½ kopje azijn
1 kopje witte wijn
sap van 2 citroenen
2 eetlepels niet te scherpe mosterd
2 hardgekookte eieren
1 bosje peterselie
½ bosje dragon
½ bosje pepermunt
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
1 mespunt suiker
Spinazie uitzoeken, wassen, losplukken en dikke stelen verwijderen. Van krop rode sla harde gedeelten verwijderen, bladeren wassen en kleinmaken. Brussels lof halveren, harde gedeelte verwijderen, wassen en in ongeveer 1 centimeter dikke stukken snijden. IJsbergsla wassen, in kleine stukken verdelen of snijden. In een schaal een dressing maken van olie, azijn, witte wijn, citroensap en mosterd. Hardgekookte eieren pellen, hakken en met gehakte kruiden door de dressing roeren. Op smaak afmaken met zout, peper en suiker. Salade met de dressing aanmaken en in de koelkast minstens 15 minuten laten intrekken.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : salade
bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten