CITRONFROMAGE (CITROENMOUSSE)
3 blaadjes witte gelatine
1 citroen
¼ liter slagroom
3 eieren
100 gram suiker
In kom met ruim koud water gelatine 10 minuten weken. Citroen wassen. Helft van citroenschil raspen. Van andere helft schilletjes afsnijden. Helft van citroen uitpersen (3 eetlepels sap). (Rest van citroen wordt niet gebruikt.) In andere kom 1/8 liter slagroom met 1 eetlepel suiker stijfkloppen. Boven 2 kommen eieren splitsen. Dooiers met 75 gram suiker in 10 minuten dik en romig kloppen. Stijfgeklopte slagroom erdoor scheppen. Eiwitten stijfkloppen. In steelpan citroensap en citroenrasp verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerende in heet citroensap oplossen. Gelatinemengsel snel door dooiermengsel scheppen. Mengsel luchtig door eiwit scheppen. Overdoen in 4 schaaltjes. In koelkast zetten en in 2 uur laten opstijven. Citroenschilletjes in smalle reepjes snijden. In steelpan met ½ deciliter water en 1/2 eetlepel suiker, citroenschilletjes 5 minuten zachtjes koken. Koud laten worden. Afgieten.
In kom rest van slagroom met 1 eetlepel suiker stijfkloppen. Overdoen in spuitzak met grove kartelspuitmond. Toefjes slagroom op mousse spuiten. Garneren met reepjes citroen.
4 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voorbereidings- / bereidings- / wachttijd : 30 / 10 / 120 minuten
gebied : Denemarken
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip april 1987
zaterdag 9 april 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten