APPELCAKE
500 gram bloem
200 gram boter
150 gram basterdsuiker
3 eierdooiers
1 deciliter slagroom
½ zakje bakpoeder
zout
1 eierdooier om te bestrijken
VULLING
1 kilogram goudrenetten
100 gram suiker
125 gram rozijnen
3 eetlepels paneermeel
wat kaneel
Zeef de bloem op een plank. Leg er de harde boter op. Snijd met een mes de boter in kleine stukjes door de bloem. Voeg de basterdsuiker, eierdooiers, room, de gezeefde bakpoeder en zout toe. Kneed alles vlug door elkaar. Laat het deeg in de koelkast 15 minuten rusten. Snijd ondertussen de geschilde appelen in schijfjes en meng ze met suiker, gewassen en gedroogde rozijnen, paneermeel en kaneel. Verwarm de oven voor op 175°C. Bestrooi de plank met watt bloem. Snijd het deeg in tweeën. Maak met behulp van een met bloem bestoven deegroller twee ronde lappen. Zorg dat er één groter is dan de springvorm (doorsnede 26 centimeter). Beboter de vorm. Leg de iets grotere lap erin en druk hem op de bodem en tegen de zijwanden. Vul de vorm met appelmengsel. Doe de andere lap er boven op. Bestrijk deze met losgeklopte eierdooier. Bak de appelcake in 1¼ uur gaar en bruin.
8 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : gebak
bron : De Poolse keuken / Stasia Bugaj
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten