zondag 27 maart 2016

Garnalenragoût met champignons

GARNALENRAGOÛT MET CHAMPIGNONS

100 gram champignons
3 eetlepels boter of margarine
peper
4 eetlepels bloem
2½ deciliter melk
½ deciliter droge witte wijn
6 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
175 gram gepelde garnalen
½ theelepel viskruiden
1 citroen


Champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Boter verhitten. Champignons 3 minuten zachtjes bakken. Met schuimspaan in zeef scheppen. Bestrooien met peper. Door bakvet bloem roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk en witte wijn toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. 3 Minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Intussen in kopje peterselie en bieslook heel fijn knippen. Garnalen afspoelen. Door saus scheppen: garnalen, peterselie, bieslook, champignons. Op smaak brengen met viskruiden en peper. In schaal doen. Eventueel garneren met partje citroen. Lekker met rijst of stokbrood en gemengde salade.

2 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip maart 1990

Geen opmerkingen: