SALADE DE LAITUE À L’ANANAS (KROPSLA-ANANASSALADE)
Al komt ananas oorspronkelijk uit de Nieuwe Wereld, veel ananas komt tegenwoordig uit Afrika, vooral uit Ivoorkust. Daar worden de ananassen die niet naar Europa worden geëxporteerd, gebruikt in allerlei gerechten. Deze salade, heel ongebruikelijk in de West-Afrikaanse keuken, is misschien wel een van de simpelste manieren om ananas te verwerken. Het geheim is een rijpe, zoete ananas en een lekkere, verse, zelfgemaakte mayonaise.
½ verse rijpe ananas
½ krop sla
3 eetlepels mayonaise
Schil de ananas en bewaar het sap. Verwijder het hart en snijd de ananas in kleine stukken. Haal de bladeren van de kropsla, was ze en scheur ze in stukken. Leg de ananas en de sla in een grote glazen slakom. Voeg de mayonaise en 3 theelepels van het bewaarde sap toe en meng de ingrediënten zodat de sla en ananas licht bedekt zijn met het sap. Zet 30 minuten koel weg. Serveer gekoeld.
4 - 6 personen
land : Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : salade
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten