AHORNLOLLY’S
500 milliliter ahornsiroop
Schenk een dag van tevoren water in een grote diepvriesschaal of -bak en zet de bak in de vriezer.
Breng in een steelpan met dikke, goed geleidende bodem de ahornsiroop aan de kook op hoog vuur. Laat de siroop 15 minuten koken, tot de siroop begint te karamelliseren en donkerder van kleur wordt. Schenk de hete siroop in stroken over het ijs: maak repen van ongeveer 10 centimeter lang en 2 centimeter breed. Laat de karamel enkele seconden stollen.
Leg een lollystokje op het uiteinde van een van de repen en rol de reep op om het stokje. Maak op dezelfde manier de andere lolly’s. Serveer de lolly’s meteen of bewaar ze zolang in de vriezer.
4 personen
gebied : Canada
gerechtsoort : snoep
bron : Recepten uit Canada : Van zoete guilty pleasures tot hoofdgerechten / Frédérique Chartrand
donderdag 28 januari 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten