GEBAKKEN VIS MET PIKANTE SAUS
1 ei
4 eetlepels olijfolie
wat vers citroensap
½ theelepel gehakte verse dille of peterselie
4 meerval- of kabeljauwfilets, elk 175 gram
50 gram bloem
25 gram boter of margarine
zout
versgemalen zwarte peper
gemengde salade voor het serveren
SAUS
1 eierdooier
2 eetlepels Dijonmosterd
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 theelepels paprikapoeder
1,2 deciliter olijfolie of plantaardige olie
2 eetlepels romige mierikswortelsaus
½ theelepel uitgeperste knoflook
50 gram gehakte bleekselderij
2 eetlepels tomatenketchup
½ theelepel versgemalen zwarte peper
½ theelepel zout
Meng in een kom de eierdooier met de mosterd, azijn en het paprikapoeder. Klop er met een garde geleidelijk de olie in een straaltje bij. Klop er wanneer het mengsel dik en glad is de rest van de saus-ingrediënten door. Dek de kom af en zet in de koelkast. Meng in een ondiepe schaal voor de vis het ei met 1 eetlepel olijfolie, wat citroensap, de kruiden en wat zout en peper. Klop tot alles goed gemengd is. Doop beide kanten van de visfilet in het eimengsel en haal dan door de bloem. Schud overtollige bloem af. Verhit de boter of margarine met de rest van de olijfolie in een zware koekenpan. Doe er de visfilets in en bak ze in 8 tot 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Schik de gebakken visfilet op een voorverwarmde dienschaal en schep wat saus over elke filet. Geef bij deze gebakken vis een gemengde salade.
4 personen
gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Cajun : Pikante en kruidige schotels uit Louisiana / Linda Fraser
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten