ENSALADA DE NOPALITOS (SLA VAN CACTUSBLADEREN)
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel zout
vers gemalen, zwarte peper
een snufje droge mosterd
2 blikjes nopalitos van 250 gram elk, uitgelekt en voorzichtig afgespoeld met koud water
3 tomaten, geschild, zonder pitjes en grof gehakt
1 grote, grof gehakte ui
1 eetlepel verse, grof gehakte koriander
Combineer olie, azijn, zout, peper en mosterd in een flinke kom en klop alles goed dooreen met een garde of lepel. Doe hierbij de nopalitos, tomaten, ui en koriander en werk luchtig dooreen met een houten lepel, zodat de cactusbladeren allemaal worden bedekt met de slasaus. Zet in de koelkast en laat door en door koud worden. Deponeer de sla in een slakom en roer voor het opdoen nog even door.
6 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : salade
bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard
donderdag 9 juli 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten