dinsdag 5 mei 2015

Mchuzi wa Samaki (Zanzibar, Tanzania)

MCHUZI WA SAMAKI (VISCURRY MET KOKOS)

2 teentjes knoflook
stukje gemberwortel van 2 centimeter, geschild
1 kilogram stevige witvis (zoals tilapia), in grote stukken
zout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels bloem
4 eetlepels plantaardige olie
1 ui, gepeld
2 theelepels garam masala
3 rijpe tomaten, gewassen en in stukjes
600 milliliter dunne kokosmelk
sap van 2 limoenen


Hak de knoflook en de gember fijn. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en bestuif ze met de bloem. Verhit de olie in een zware pan en bruin de stukken vis daarin lichtjes. Doe ze voorzichtig over op een bord. Hak dan de ui fijn en bak hem in dezelfde pan op laag vuur glazig. Voeg de knoflook, de gember en de garam masala toe en bak ze nog even mee. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze 15 minuten op laag vuur mee. Schenk zodra de tomaten zacht zijn de kokosmelk erbij en breng hem aan de kook. Leg dan de vis in de saus en laat hem nog 15 minuten sudderen; kijk uit dat de vis niet te gaar wordt. Voeg tot slot het limoensap toe en naar wens nog wat zout en peper.
Chapati’s smaken goed bij deze geurige saus, maar ook rijst is er lekker bij.

6 personen

gebied : Zanzibar, Tanzania
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick

Geen opmerkingen: